Teide Nationaal Park

El Teide Tenerife

De Teide is een vulkaan op het eiland Tenerife, gelegen in de Canarische Archipel. Met een hoogte van 3.718 meter is de Teide het hoogste punt van Spanje en een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het eiland. In deze blog gaan we dieper in op alles wat de Teide te bieden heeft.

Teide vulkaan

De Teide is de grootste vulkaan van de Canarische Archipel en heeft een uniek landschap gecreëerd op Tenerife. Het vulkaangebieden de Teide, ook wel het “Parque Nacional del Teide” genoemd, is in 2007 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard vanwege de unieke en kwetsbare ecosystemen die er voorkomen.

Wandelpaden Teide

Er zijn talloze manieren om het gebied rond de Teide te verkennen, van wandelingen tot fietstochten. Er zijn diverse wandelpaden uitgezet door het park, waaronder de “Ruta de los Volcanes”, die je langs de belangrijkste hoogtepunten van het gebied leidt. Ook is het mogelijk om de Teide te beklimmen, maar hiervoor heb je wel een vergunning nodig, die je kunt aanvragen bij het parkbeheer.

Kabelbaan van Teide

Een andere manier om het gebied rond de Teide te verkennen is met de kabelbaan “Teleférico del Teide”. Met deze kabelbaan kun je naar de top van de vulkaan gaan en genieten van een onvergetelijk uitzicht over het eiland. Ook is er een bezoekerscentrum in het gebied, waar je alles kunt leren over de geologie en geschiedenis van de Teide.

Teide excursies

Als je geïnteresseerd bent in het boeken van een tour naar El Teide, kun je online zoeken naar tours die vanuit Tenerife vertrekken of contact opnemen met een plaatselijk reisbureau om te vragen naar de beschikbare opties. Houd er rekening mee dat sommige delen van het nationale park alleen toegankelijk zijn met een gids, dus het kan de moeite waard zijn om een georganiseerde tour te boeken om ervoor te zorgen dat je alles kunt zien wat je wilt zien. Enkele zeer populaire excursies om de Teide te zien is tijdens een quad tour op Tenerife of door een Teide stargazing ervaring.

Zeker een bezoekje waard

Of je nu op zoek bent naar actief vertier of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, de Teide is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie op Tenerife. Dus als je van plan bent om het eiland te bezoeken, vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan deze indrukwekkende vulkaan!